Author Archives: Alumni DPSD

Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Σύρος 27/4/2017

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2007, αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για ίδρυση και λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονταν τα τρία Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ανάγκη ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε, επιπλέον, υποστηριχτεί από το 2007 με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, με τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του ΤΕΕ.

 

Παρόλη την θετική γνωμοδότηση Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΣΑΠΕ η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου παραμένει ένα όνειρο εδώ και μια δεκαετία. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα τμήματα Μηχανικών στου Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε άλλες Σχολές,, στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου σχεδίου ΑΘΗΝΑ το 2011, δημιούργησε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση.

 

Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μία παρέμβαση, με μηδενικό κόστος, που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε οποιονδήποτε. Είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει με την ίδρυση του τρίτου τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου από το 2000 όπως, ορθά, συνέβη με την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωάννινων μέσω το Άρθρου 27. του νόμου 4452/2017.

 

Σε ερώτηση στη βουλή από τη Βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου με θέμα την ίδρυση ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγολου δηλωσε πως «Με νόμο που πέρασε και κυρώσαμε ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, πρέπει να ανήκουν σε πολυτεχνική σχολή. Άρα, η πολυτεχνική σχολή ιδρύεται ως ομπρέλα αυτών των τμημάτων, ώστε αυτά τα τμήματα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές να μπορούν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.» Περιμένουμε και εμείς συνεπώς το αυτονόητο, την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου και την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

 

Η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής λύνει μια δέσμη θεμάτων που βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινή λειτουργία των Τμημάτων, ενισχύει το ακαδημαϊκό προφίλ των  3,300φοιτητων και 2,400 αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ακόμα, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ανωτέρω σχολών.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω ο σύλλογος διπλωματούχων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων ζητάει:

  • Την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου
  • Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

Σχετικά με την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων ΜΣΠΣ και τις Εκλογές ΔΣ

Η Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, θα λάβει χώρα στο Κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα (Βουλγαροκτόνου 30, 11472 Αθήνα).

Η διάρκεια της Συνέλευσης θα είναι αυστηρά 2 ώρες, ξεκινώντας στις 12:00μμ και κλείνοντας στις 14:00μμ.

Η παραμονή μας στο κτίριο μετά το πέρας της Συνελεύσεως είναι αδύνατη.
Για το λόγο αυτό, η διαδικασία ψηφοφορίας με φυσική παρουσία περιορίζεται στο δύωρο αυτό διάστημα.
Η δυνατότητα ψήφου μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (dpsdgraduated@aegean.gr) και του Skype (dpsdgraduated) θα είναι δυνατή ολόκληρη την ημέρα έως τη δύση του ηλίου.

Παρακαλείσθε κατά την είσοδο και έξοδο σας από το κτήριο, να διασφαλίζετε την ακεραιότητα του οικήματος και των αντικειμένων μέσα σε αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνελεύσεως η πόρτα εισόδου του κτιρίου θα παραμένει κλειδωμένη.

Σε περίπτωση αδυναμίας εισόδου παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την:
Καραγιαννίδη Χριστίνα    6934736130

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Ανακοίνωση Υποψηφίων για τις Εκλογές του ΔΣ του Τμήματος των Αποφοίτων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Την υποψηφιότητά τους στις εκλογές του Διοικητικού Συμβούλιου των Αποφοίτων του ΤΜΣΠΣ, που θα διεξαχθούν τη Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, δήλωσαν με νόμιμο τρόπο οι κάτωθι αναφερόμενοι:

1. Γιώργος Χαλάς
2. Δημήτρης Νιάβης
3. Σπύρος Μποφυλάτος
4. Ιωάννης Νούσης
5. Γιώργος Αρακάς

Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές θα τελέσουν οι κάτωθι αναφερόμενοι:

1. Χριστίνα Καραγιαννίδη
2. Αλίσια Κωνσταντούρου

Υπενθυμίζουμε ότι για λόγους διευκόλυνσης, εκτός από τη ψήφο μέσω φυσικής παρουσίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης, δεκτή γίνεται και η ψήφος μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpsdgraduated@aegean.gr, την ημέρα των εκλογών, μέχρι και τη δύση του ηλίου.

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων